امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

تحقیق درباره گیاه ارزن

تحقیق درباره گیاه ارزن دسته: کشاورزی و زراعت
بازدید: 7 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 30 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 36

فایل تحقیق درباره گیاه ارزن دارای 36 صفحه در قالب Word

قیمت فایل فقط 5,850 تومان

خرید

توضیحات :

فایل تحقیق درباره گیاه ارزن دارای 36 صفحه در قالب Word.

بخشی از متن :

ارزن

نام علمی pancium miliaceum

انكلیسی mill

فرانسه : millet

تاریخچه و كلیات

ارزن گیاهی است كه دارای دانه های خیلی كوچك بوده و دانه های آن از دانه ذرت خوشه ای به مراتب كوچكتر می باشد و در بین غلات به غله دانه ریز معروف است.

این گیاه درایران و دیگر كشورهای گرمسیر كه سابقه تاریخی زیادی در امر زراعت دارند و نیز در مناطق گرم به مقدار زیاد كاشته شده و زراعت آن در مصر به زمانهای دور باز می‌گردد و در چین قدیم حدود 2600 تا 2700 سال قبل از میلاد ارزن ، برنج ، گندم و دیگر غلات از گیاهان زراعتی درجه اول بوده اند به روایت تاریخ زراعت ارزن در چین و روم و یونان حتی به حدود 2600 سال قبل از میلاد می رسد در حال حاضر به مقدار زیاد در آفریقا ، هندوستان چین و بعضی از كشورهای آمریكای جنوبی كاشته می شود و در ایران نیز زراعت ارزن از قرن سیزدهم متداول بوده است.

ارزن در برخی از كشورهای اروپا نیز از قدیم برای تغذیه انسان ، حیوانات و بخصوص پرندگان به مقدار زیاد كاشته می شد لكن پس از آنكه كشت سیب زمینی و ذرت در اروپا توسعه پیدا كرد سطح زیر كشت ارزن كاهش یافت و اهمیت خود را از دست داد.

مشخصات گیاه شناسی

ارزن در رده بندی گیاهی از تیره غلات gramineae بوده و دارای جنسهای مختلفی است این گیاه مانند سایر غلات دارای ریشه افشان و ساقه های ماشوره ای و بدون انشعاب و گره دار می باشد. برگهای ارزن باریك، كشیده و به طور متناوب در روی ساقه قرار دارند و به نیامی منتهی می شوند كه ساقه را در بر گرفته است. گل آذین ارزن به صورت خوشه سنبل بوده، میوه آن گندمه و دارای دانه های ریز و كوچك و گرد است، دانه های ارزن به وسیله پوشینه كاملا پوشیده شده و رنگ دانه در نژادهای مختلف متفاوت است ارتفاع بوته ارزن بسته به انواع آن متفاوت بوده و بین 45 سانتی متر تا 2 متر و گاهی نیز تا 3 متر متغیر می باشد.

ارزن دارای گونه های زیادی است كه مهمترین آنها عبارتند از:

1- ارزن معمولی Panicum miliaceum L

ارتفاع بوته آن نسبتا كوتاه و حدود 50/1 متر بوده. تعداد برگهای روی ساقه آن كم و گل‌آذین آن خوشه سنبل باز(پانیكول) و سست است.(شكل 147) دانه ها پس از رسیدن كامل در داخل پوشینه ها(گلومل ها) باقی مانده و خیلی شفافند. دانه ها به رنگهای سفید، زرد، قرمز روشن و حتی سیاه بودن و نسبتا مسطح هستند. وزن هزار دانه آنها 5 تا 7 گرم است. مبدا این ارزن از آسیا و بخصوص چین بوده و در اروپای مركزی و روسیه نیز به مقدار زیاد كشت می‌گردد. همچنین زراعت آن در شرق آفریقا، آمریكا، اتازونی، بریتانیا، چین، ژاپن، كره و هندوستان رایج است. این ارزن به مصرف تغذیه انسان و حیوانات رسیده و دارای چند زیر‌گونه می باشد كه عبارتند از:

پانیكول آن باز می باشد

Panicum miliaceum ssp . efusum

پانیكول آن فشرده بوده

Panicum miliaceum ssp . compactum

پانیكول آن نیمه فشرده می باشد(شكل 148)

Panicum miliaceum ssp. compactum

در سال 1922 دانشمندی به نام شوالیه Chevalier در هندوستان رقم دیگی از این گونه به نام Panicum miliaire بدست آورد كه دارای دانه های خیلی ریز با وزن هزار دانه 2 تا 3 گرم بوده و در مقابل خشكی بسیار مقاوم می باشد.

سایر گونه های این ارزن عبارتند از :

Panicum antidotale Retz

Panicum maximum L.

2- Digitaria exilis Stap f ( Paspalum langiflorum A. Chev)

ارتفاع بوته این ارزن خیلی كم و حدود 45 سانتی‌متر بوده و به ارزن كوچك موسوم است. هر گل آذین آن دارای 2 تا 4 شاخه فرعی خیلی نازك می باشد كه هر یك بین 5 تا 5/12 سانتی متر طول دارند. دانه ها پوشیده و خیلی كوچكند. وزن هزار دانه آنها 5/0 تا 6/0 گرم بوده. مركز اصلی آن از آفریقاست و در گینه، سیرالئون، سودان و شمال نیجریه نیز كشت می‌شود.

3- Echinochloa frumentaceum Link

Syn.

Panieum frunentaceum Roxb.

ارتفاع بوته آن حدود 2 متر بوده، پانیكول آن فشرده، رنگ دانه هایش قهوه ای، وزن هزار دانه آن 3 تا 4 گرم است. این ارزن وحشی بوده و مبدا آن از آفریقاست و در چین و هند نیز كشت می شود. گیاهی است زودرس و به مناسبت آنكه دوره زندگی دو ماهه دارد به ارزن 60 روزه معروف می باشد. سرعت رشد آن خیلی زیاد است و در بعضی كشورها بخصوص در مصر جهت اصلاح زمینهای شور در تناوب قبل از برنج قرار می گیرد و در مصرف آن بیشتر برای علوفه دامها است.

4- Paspalum scrobiculatum L.

var. frumentaceum Stapf

این رقم در هندوستان كشت می شود و برای رشد و نمو خود احتیاج به خاكهای قوی دارد. دانه های آن نسبتا درشت و وزن هزار دانه آن 5 تا 6 گرم است.

5- گاورس


Setaria italica Beav .

Syn.

Panicum italicum L .

Panicum germanicum Moench.

این ارزن دارای ارقام مختلف است وارتفاع بوته های آن در بعضی از ارقام حدود 2 متر و در پاره ای دیگر از ارقام از 80 سانتی متر تجاوز نمی كند. گل آذین هایش (پانیكول) فشرده و بین 3 تا 30 سانتی متر طول دارد. قطر گل آذین آن بین 25/1 تا 5 سانتی متر و وزن هزار دانه آنها 6/1 تا 4 گرم است. در ابتدا به صورت علف هرز بوده ولی در حال حاضر در اروپا و اتازونی به عنوان علوفه كشت گردیده و در هندوستان و مالزی از دانه آن برای تغذیه انسان استفاده می شود. در هندوستان به ارزن كودو و در ایران به گاورس معروف است. این ارزن دیپلوئید و با 18 = n 2 كروموزوم می باشد.

6- Pennisetum americanum L

این ارزن دارای گل آذین طویل و باریك بوده و در سال 1936 دانشمندانی مانند Hutchison و Daiziel از این جنس 8 گونه تشخیص داده اند كه عبارتند از :

Panicum sncylochaete

Panicum cinereum .

Panicum gambiense.

Panicum gibbosum.

Panicum leonis .

Panicum maiwa.

Panicum nigritarum.

Panicum pycnostachyum.

طول دوره رشد این ارزن ها بین 60 تا 350 روز تغییر نموده و وزن هزار دانه آنها 4 تا 8 گرم است. ساقه آنها استوانه ای بوده، گره های موجود در روی ساقه ذرت می باشد. پانیكول آنها نیز استوانه ای و طویل بوده و ارتفاع كلی ساقه به 3 متر می رسد. پانیكول ضخیم و قطر آن حدود 1 تا 7 سانتی متر و طول آن بین 5 تا 40 سانتی متر است. به علت آنكه گل آذین آن استوانه ای و طویل و شبیه شمع می باشد به ارزن شمعی موسوم شده است. مبدا آن از آفریقا بوده و منحصرا در مناطق خشك و گرم مانند هند و آفریقا كشت می شود و در هند نیز ارزن مرواریدی نامیده می شود.

و...

قیمت فایل فقط 5,850 تومان

خرید

برچسب ها : مقاله گیاه ارزن , تحقیق درباره گیاه ارزان , فایل تحقیق گیاه ارزان , گیاه شناسی ارزن

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر