امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

گزارش کار آموزی شرکت پوینده الکترونیک

گزارش کار آموزی شرکت پوینده الکترونیک دسته: الکترونیک و مخابرات
بازدید: 4 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 79 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 39

این هفته فعالیت زیادی صورت نگرفت و بیشتر آشنایی با محل كارآموزی ، افراد و مهارت های آنها و همچنین كسب آشنایی با محیط ها و افراد خارج از حیطه كاری كه با آنها سركار داریم به اتمام رسید

قیمت فایل فقط 19,500 تومان

خرید

مشخصات دانشجو

اینجانب ... دانشجوی ترم آخر مقطع کاردانی رشته نرم افزار کامپیوتر هستم که دوره کارورزی خود را به مدت 240 ساعت در شرکت نجم رایانه گذرانده ام.

این هفته فعالیت زیادی صورت نگرفت و بیشتر آشنایی با محل كارآموزی ، افراد و مهارت های آنها و همچنین كسب آشنایی با محیط ها و افراد خارج از حیطه كاری كه با آنها سركار داریم به اتمام رسید .

در این هفته یك سری كارهای دیگر از قبیل تعویض قطعات سخت افزاری مانند فن cpu ، Ram ، power كامپیوترها را انجام میدادم .

همچنین تجربه نسبتاً خوبی در مورد بعضی از مادربوردها بدست آوردم یعنی كدام مادربورد برای استفاده شخصی و كدام مادربورد برای استفاده در ادارات مناسب       میباشد . برای نمونه مادربورد giga از مادربوردهای میباشد كه برای مكانهای اداری كه نیاز به تعداد نسبتاً زیادی كامپیوتر می باشد مناسب است زیرا این مادربورد با قطعات مختلف سخت افزاری به راحتی هماهنگی ایجاد می كند و همچنین شما دیگر نگران شكسته شدن و یا ناپدید شدن سی دی درایورهای آنها نیستید زیرا مادربوردهای giga از پشتیبانی قوی برخوردار می باشند و شما به راحتی می توانید درایورهای آن را از روی اینترنت دانلود كنید به عنوان مثال اگر شما پنج سال پیش یك مادربورد giga خریداری كردید و با گذشت زمان شما سی دی درایورهای آن را گم كرده اید و همچنین كامپیوتر شما اكنون نیاز به تعویض ویندوز و نصب مجدد درایورهای آن     می باشد جای نگرانی وجود ندارد تنها زحمت برای شما به طور كلی متصل شدن به اینترنت و سپس وارد شدن به سایت giga و بعد search كردن مدل درایور و بعد از پیدا كردن ، دانلود درایورها از داخل سایت می باشد ، پس در مورد این مادربوردها جای نگرانی وجود ندارد كه آیا درایورهای آنها در بازار وجود دارد یا خیر .

حال برای استفاده شخصی یكی از مادربوردهای خوب abit می باشد كه این مادربورد دارای قابلیتهای بالا و همچنین به روز می باشد ، یكی از این قابلیتهایی كه برای من بسیار جالب بود وجود یك 7segment بر روی این مادربورد بود ، این قطعه مانند یك counter می باشد كه دارای یك دفترچه راهنما نیز می باشد ، از این قطعه برای پیدا كردن نقص های سخت افزاری استفاده می كنند ، به عنوان مثال شما كامپیوتر خود را روشن می کنید و متوجه می شویدکه ویندوز بالا نمی آید و در صفحه سیاه رنگ در هنگام LOAD شدن باقی می ماند و عملیاتload  شدن متوقف می شود در این موقع شما به  7segment كه بر روی مادربورد قرار دارد نگاهی بیندازید به احتمال زیاد یك حرف به همراه یك عدد را مشاهده میکنید( به عنوان مثال A4 سپس شما باید به دفترچه راهنمای 7segment مراجعه كنید و بعد خطای  4A را پیدا كنید و حال بعد از پیدا كردن درباره آن به طور كامل توضیح داده و نوع و محل خطا را به شما نشان می دهد . یک موضوع مهم این است که اگر مشکل نرم افزاری باشد بر روی 7segment  چیزی ظاهر نمی شود ،این نوع مادربوردها برای افراد ی كه تجربه چندانی در سخت افزار ندارند نیز مناسب است زیرا خود سیستم به صورت هوشمند نوع و محل خطا را اعلام می كند و نیاز به یك متخصص حرفه ای سخت افزار نیست .

در این هفته کارهای مختلفی صورت گرفت اما مواردی که بسیار مورد توجه و مهمتر از بقیه بودن به صورت زیر می باشد .

یك كامپیوتر به واحد رایانه ارسال شده كه این كامپیوتر در ویندوز xp و در زمانهای مختلف reset می شود با چك كردن قطعات سخت افزاری آن اشكال در قطعه RAM بود ، RAM این سیستم 256 بود اما به دلیل      نا معلوم دچارreset  شدن سیستم می شود ، RAM آن را تعویض و یك RAM 256  دیگر بر روی آن قرارا دادیم و سیستم بدون مشكل شروع به كار كردن نمود ، تا این مرحله از كار اشكال سیستم معلوم شد از RAM  می باشد ولی اگر RAM به صورت سخت افزاری دارای مشكل بود سیستم به طور كلی بالا نمی آمد پس RAM را دوباره بر روی سیستم نصب نمودیم و كامپیوتر را راه اندازی نمودیم بعد از اینكه وارد ویندوز شد و تا قبل از اینكه سیستم reset شود مراحل زیر را انجام داده و دلیلreset  شدن آن را پیدا نمودیم :

از مسیر زیر وارد برنامه Performance شدیم :

Control Panel \ Administrative Tools \ Performance

در این برنامه ما می توانیم نحوه كاركرد قطعات سخت افزاری را مشاهده كنیم ، ما در این پنجره خطی كه نحوه كاركرد RAM را نشان می داد با رنگ آبی مشخص نمودیم ، با اینكه در ویندوز هیچ برنامه ای را اجرا نكرده بودیم اما حافظه RAM در برخی از زمانها از نظر فعالیت به 100%        می رسید برای اینكه بیبینیم چه برنامه های بر روی RAM درحال Process شدن هستند كلیدهای ctrl+Alt+Del را زده و وارد پنجره windows Task Manager و سپس وارد برگه Processes شدیم در این قسمت شروع به بستن تك تك برنامه های در حال اجرا نمودیم در این هنگام یك برنامه را كه چندین كپی از خود گرفته بود را در این پنجره نیز نشان داده می شود ، شروع به بستن تک تک آنها نمودیم بعد از اینكه آخرین فایل اجرایی برنامه را بستیم با دادن یك پیغام كه مربوط به ویروسی به نام BELASTER می شود و سپس بعد از 60 ثانیه سیستم reset شد ، پس دلیل reset شدن سیستم وجود ویروس BELASTER بر روی حافظه RAM  بود سپس با یك Anti Belaster آن را ازبین برده و سیستم بعد از راه اندازی مجدد بدون مشكل شروع به كار نمود .

تجربیاتی که از عیب یابی در این واحد بدست آوردم را در زیر شرح می دهم :

سیستم روشن می شود ولی هیچگونه اطلاعاتی بر روی صفحه نمایش نمی آید و یا صفحه سفید است منابع ایجاد کننده این مشکل عبارتند از :

یک سیستم دیگر در این هفته به واحد رایانه ارسال گردید، این سیستم پیغام های مختلفی را ارسال می کرد و ویندوز بالا نمی آمد به عنوان مثال یک بار که سیستم روشن میشد پیغام کمبود RAM را صادر می نمود و در همانجا متوقف می شد ، دوباره که سیستم را روشن می نمودیم پیغام خطای مبنی بر خراب بودن کارت گرافیک صادر میشد و یا بدون دادن پیغام خطا سیستم به طور کلی در مرحله تست سخت افزارمتوقف می شود ابتدا تک تک قطعات آن را بروی سیستم های دیگر تست نمودیم اما همه قطعات سالم و بدون نقص بودن بعد چندین بار تست قطعات و اطمینان از سالم بودن آنها مادربورد را مورد تست قرار دادیم که در هنگام تست کردن متوجه چند خازن بر روی مادربورد شدیم که دچار ترکیدگی خفیفی شده بودند که بعد از گرفتن چند تست از مادربورد مشخص شد که مادربورد دچار مشکل  می باشد دلیل آن هم ترکیدگی خازن ها بود که بعد از تعویض مادربورد و قرار دادن قطعات قبلی بر روی مادربورد جدید ، سیستم بدون نقص شروع به کار نمود ، سپس سیستم را به بخشی که از آنجا آمده بود ارسال نمودیم .

برخی از اطلاعاتی را که در مورد عیب یابی سخت افزاری ، چه تجربی و چه از طریق مطالعه بدست آوردم را در زیر شرح می دهم :

سیستم روشن می شود ولی هیچگونه اطلاعاتی بر روی صفحه نمایش نمی آید و یا صفحه سفید است :

  • کنترلر صفحه کلید سوخته و یا اتصالات سوکت خوب برقرار نمی گردد.
  • کانکتور مربوط به کابل هارد درست در سوکت هارد نصب نشده باشد یعنی یک یا چند ردیف از بین قرار داشته یا کابل برعکس وصل شده باشد . ضمنا به موارد زیر توجه شود.
  • کارت گرافیک معیوب بوده و درست کار نمی کند .
  • کانکتورهای  برق منبع تغذیه به مادربورد اشتباه وصل شده باشند.
  • خروجی سیگنال power good فعال نشود .
  • خروجی پالس cpu و المانهای جانبی کار نکند.

چراغ LED مربوط به درایوها روشن می ماند : کابل اتصال دهنده درایو برعکس متصل شده است که باید جهت اتصال کابل به کانکتور درایو را عوض نماییم .

باروشن شدن سیستم ، پیغام Invalid Configuration ظاهر می شود : این پیغام خطا ناشی از عدم یکسان بودن المان های فیزیکی روی سیستم و نوع تعریف آنها در برنامه ست آپ می باشد که باید با اجرای مجدد برنامه ست آپ نسبت به تعریف صحیح آنها اقدام نمود ( به عنوان مثال درایوها اشتباه یا جابجا تعریف شده باشند و یا نوع هارد با آنچه بر روی سیستم نصب گردیده متفاوت باشد ) .

با روشن شدن سیستم ، شروع به بیپ زدن می کند ( بیپ تکی ) منابع تولید کننده این خطاها عبارتند از :

  • بوردهای حافظه دینامیکی در داخل اسلاتها قرار ندارد ( سیستم حاوی حافظه دینامیکی نمی باشد ) .
  • بوردهای حافظه دینامیکی بطور صحیح در اسلاتها نصب نشده اند .
  • پیکربندی حافظه دینامیکی صحیح نمی باشد ( پر شدن اسلاتها و بانکها صحیح نمی باشد ).
  • تازه سازی حافظه دینامیکی به علت خرابی تراشه تایمر یا DMA انجام      نمی گیرد .

با روشن شدن سیستم ، شروع به زدن بیپ چندتایی ( 8 تایی ) می نماید منابع تولید کننده این خطا عبارتند از :

  • بورد گرافیک بطور درست و صحیح در اسلاتها قرار نگرفته است .
  • بورد گرافیکی نصب شده بر روی سیستم ، در زمان بوت شدن قابل برنامه ریزی نمی باشد .
  • تراشه بایاس کارت گرافیک در سوکت مربوطه قرار ندارد و یا آسیب دیده است .

سیستم بعد از روشن شدن و هعلان المان های سیستم ، با اعلان پیام Wait   می ایستد که منابع تولید کننده این خطا بر دو نوع می باشند که به دو صورت ظاهر خواهند شد:

حالت اول :  که بعد از مدتی ، محل ایجاد خطا توسط سیستم گزارش شود به عنوان مثال FDC Failure  یا HDC Failure و ... در این صورت باید به سراغ کارت مالتی I/O  رفت و آنرا از نظر قسمت های زیر چک نمود :

  • درست نصب بودن در اسلاتها .
  • درست ست شدن جامپرهای روی کارت مولتی I/O .
  • درست وصل بودن کابل های هارد و درایو .
  • درست وصل بودن کابل های برق درایوها و هاردها .

درایویا هاردی در ست آپ سیستم تعریف شده باشد ولی بطور فیزیکی وجود نداشته باشد

حالت دوم : زمانی است که در آن سیستم بعد از اعلان پیام wait دیگر عملی را انجام نمی دهد و Halt می شود .

منابع تولید کننده این حالت در سیستم عبارتند از :

  • عدم تطابق سرعت حافظه های دینامیکی با سرعت پردازنده و مقادیر wit state در ست آپ ( باید ست آپ تنظیم شود یا حافظه تعویض گردد ) .
  • سازگار نبودن حافظه های دینامیکی با یکدیگر ( زمانی که چندین اسلات پر شده باشند از نظر سرعت یا کارخانه سازنده ) .
  • تداخل آدرس وقفه بین کارتهای موجود در سیستم ( در این صورت باید کارتها را یکی بعد از دیگری از اسلاتها خارج نمودتا کارت مورد نظر پیدا شود و تداخل فوق برطرف گردد ) .

با روشن و خاموش کردن متوالی ، المانهای مختلف خطا می دهد : ( به عنوان مثال یکبار صفحه کلید و دفعه دیگر هارد دیسک و ... ) تنها منبع تولید کننده این خطا ، منبع تغذیه بوده که به علت کمبود ولتاژ و کم بودن توان منبع تغذیه می باشد .

با روشن شدن کامپیوتر ، شروع به زدن بیپ ( 1 بیپ ) می کند : تنها تولید کننده این خطا ، خرابی حافظه ROM BIOS می باشد که یا در سوکت مربوط نیست و یا خراب است .

هنگام روشن نمودن سیستم ، شروع به بیپ ( 5 بیپ ) می نماید : منبع تولید کننده این خطا ، نبودن پردازنده در سوکت مربوطه و یا خرابی آن می باشد .

با روشن شدن سیستم ، پیام 8042 GATE-A20 Error ظاهر شده و یا بیپ ( 6 عدد ) می زند : عیب فوق به دلیل عدم توانایی سیستم برای رفتن به مد محافظت شده بوجود می آید و ناشی از خرابی میکروکنترلر یا خطوط آدرس پردازنده یا بافر مربوطه می باشد .

با روشن شدن سیستم ، پیام KB/Interface error  ظاهر می شود : وجود این عیب ناشی از خرابی صفحه کلید می باشد که منابع زیر در ایجاد آن نقش دارند :

  • خرابی میکروکنترلر صفحه کلید در داخل صفحه کلید .
  • خرابی مدار تولید کننده پالس در داخل صفحه کلید .
  • خرابی خروجیهای کانکتورصفحه کلید( مقاومت و سلفهای مسیر خروجی ) .
  • خرابی کانکتور و سیستم ارتباطی صفحه کلید با واحد سیستم .

باتری Backup محتویات CMOS را نگهداری نمی نماید : اگر اطلاعات داخل CMOS ( تاریخ ، ساعت ، نوع هارد ، درایوها و ... ) بطور کامل در زمان خاموش بودن سیستم پاک می شود . باید در منابع زیر به دنبال عیب بگردید :

  • خرابی تراشه CMOS یا تراشه ای که  CMOS در آن قرار گرفته است .
  • خرابی کامل باتری و عدم شارژ آن ( این نوع باتریها معمولا قابل شارژ نمی باشد یا مدار شارژ آن وجود ندارد ) .
  • خرابی مدار تغذیه کننده تراشه CMOS در زمان خاموش بودن و روشن بودن سیستم .
  • ست بودن جامپر مربوط به دشارژ CMOS یا باتری .

اما اگر اطلاعات داخل CMOS بطور کامل پاک نمی شود ( فقط تارخ و ساعت کار می نماید ) باید در منابع زیر به دنبال عیب بگردیم :

  • خرابی مدار تغذیه کننده CMOS .
  • خرابی باتری Backup .

با روشن شدن سیستم واعلان پارامترهای بایاس  پیغام خطای " No ROM Basic "

ظاهر می شود : این خطا زمانی اتفاق می افتد که هارد پارتیشن بندی شده باشد ولی هیچکدام به عنوان پارتیشن فعال انتخاب نشده باشد و ثانیا در ست آپ  سیستم نیز اولویت بوت شدن را به C اختصاص داده باشیم . برای 

قیمت فایل فقط 19,500 تومان

خرید

برچسب ها : گزارش کار آموزی شرکت پوینده الکترونیک , درست نصب بودن در اسلاتها , هنگام روشن نمودن سیستم شروع به بیپ 5 بیپ می نماید

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر